Телебачення має бути загальнодоступним

 
За час, який залишився до відключення аналогового мовлення (що повинно розпочатися вже через рік), потрібно вжити всіх можливих заходів, аби через зміну технологій глядачі не втратили можливість отримувати інформацію з ефірних телемереж. Ця теза стала основою обговорення, яке відбулося 4 червня 2014 року під час зустрічі керівництва Концерну РРТ, керівництва Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України з представниками провідних телеканалів та громадськості.
Учасники обговорення обмінялися думками щодо невідкладної потреби в розбудові національної мережі наземного цифрового ефірного телебачення в Україні на базі державного оператора, яким є Концерн РРТ. Лише за цієї умови держава буде мати можливість гарантовано забезпечувати свою інформаційну безпеку та контролювати інформаційний простір України.
На зустрічі була досягнута згода стосовно того, що необхідно прагнути створення двох загальнонаціональних мультиплексів та намагатися досягти забезпечення максимального покриття території країни сигналами цифрового мовлення. Таке рішення надасть можливість організувати телевізійне мовлення, яке буде доступне кожному глядачеві.
В ході обговорення керівництво Концерну РРТ повідомило учасників про проведену організаційну роботу з регуляторними органами України, спрямовану на отримання Концерном РРТ ліцензії провайдера програмної послуги на загальнонаціональні мультиплекси. Крім того, визначені певні заходи, спрямовані на виділення частот, які необхідні для розгортання багатоканальної цифрової телемережі.
Представники телеканалів та громадськості запевнили керівництво Держспецзв’язку та Концерну РРТ в своїй підтримці дій Концерну на шляху впровадження цифрового мовлення в Україні, а також про надання підтримки в подальших заходах. Учасники обговорення дійшли згоди в тому, що успіх у діяльності, яка розглядалася, неможливий без проведення багатосторонніх консультацій з усіма зацікавленими сторонами, а саме з регуляторними органами, телевізійними каналами, галузевими асоціаціями, іншими суб’єктами ринку та громадськістю. Виходячи з цього, було прийнято спільне рішення продовжувати зустрічатися з представниками вказаних сторін на регулярній основі.