Концерн РРТ є членом Міжнародної організації супутникового зв’язку «INTELSAT» та акціонером Європейської організації супутникового зв’язку «EUTELSAT S. A.». Супутникові телекомунікаційні засоби Концерну РРТ можуть забезпечити розповсюдження програм телевізійного або радіомовлення на всі регіони світу. Такі засоби, зокрема, зосереджені на спеціалізованих об’єктах Концерну РРТ: на станції космічного зв’язку (СКЗ), яка розташована в с. Калинівка (Макарівський р-н, Київська обл.). До переліку засобів також входять близько 1500 супутникових приймальних станцій, що використовуються для отримання сигналу з супутників, який подається на ефірні радіо- та телевізійні передавачі задля подальшого розповсюдження телевізійних та радіопрограм на місцях.
До складу СКЗ «Калинівка» входять дві центральні земні приймально-передавальні станції.
Станція Ku-діапазону (12,75–14,5 ГГц) здатна забезпечувати передачу на супутник до двох пакетів програм телевізійних каналів. Станція за своїми технічними характеристиками спроможна працювати в стандарті DVB-S/DVB-S2 з форматом транспортного потоку, що визначається алгоритмом стиснення за стандартом MPEG-2/MPEG-4.
Станція DBS-діапазону має можливість використовуючи супутники BSS-мовлення здійснювати трансляцію двох пакетів програм на два транспондери одночасно. Станція за своїми технічними характеристиками здатна працювати в стандарті DVB-S з форматом транспортного потоку, що визначається алгоритмом стиснення за стандартом MPEG-2 або іншим алгоритмом, за умов стиснення сигналу на боці Замовника.