13 вересня 2013 року відбувся Форум «Цифрове мовлення в Україні»











13 вересня представники Концерну РРТ відвідали
VII Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні».
      

Захід
відвідалиекспертиіз Швейцарії, Німеччини, Франції, Грузії, ВеликобританіїтаУкраїни, якіретельнопроаналізувалистанпереходуУкраїнинацифровемовленнязаостаннійріктайогоперспективиу 2013-2014 роках .
ЗіслівТетяниЛебедєвої, почесногоголовиНАМ, цифровареволюціяцереальність, якавпевненокрокуєпонашійкраїні, інеможнанедооцінюватиступіньїївпливу, натомістьнавпаки, потрібнопередбачуватитавраховуватиризики, втрати, можливостідлямедіатаглядачів, щобніхтоізнихнепрогравуційцікавійбитвізацифровемайбутнє.
Тематика кожного Цифрового форуму відповідає вимогам часу, зазначив на відкритті заходу Микола Фартушний, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. З його слів, проблема переходу України на цифрове мовлення є організаційною та технічною, але точно не політичною.
Форум складався із трьох основних секцій.
Перша з них – «Результати «цифрової» реформи 2013: як вирішуються питання тарифів і компаній, які досі не мають ліцензії» - зібрала медіа експертів, представників телекомпаній, які не отримали ліцензії на мовлення у «цифрі» та чиновників.
Під час другої секції Цифрового Форуму – «Цифрова телеаудиторія: що змінилось за останній рік» - відбулося обговорення динаміки придбання населенням сет-топ-боксів, безкоштовне надання їх малозабезпеченим сім’ям.
Завершився VII Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» першою міжіндустріальною дискусією «Цифрове радіо: чи потрібне воно в Україні».