Результати робочої наради від 14.03.2019 з питань врегулювання відносин Концерну РРТ та ТОВ “Зеонбуд”

Концерн РРТ інформує, що 14.03.2019 відбулася робоча нарада Міжвідомчої координаційної групи з упровадження в Україні цифрового телерадіомовлення. Учасники наради в складі представників Адміністрації Держспецзв’язку, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення,  Концерну РРТ та ТОВ “Зеонбуд” обговорили питання, пов’язані з необхідністю врегулювання вартості телекомунікаційних послуг і встановлення договірних відносин між Концерном РРТ і ТОВ “Зеонбуд” для забезпечення цифрового телерадіомовлення.
Керівники Концерну РРТ і ТОВ “Зеонбуд” проінформували присутніх на нараді про стан справ з підготовки до укладення відповідного договору та щодо проблемних питань з узгодження вартості телекомунікаційних послуг.
Голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко наголосив, що гарантоване забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації, стабільність цифрового телерадіомовлення та недопущення його зупинення в часі та/або в окремих регіонах є пріоритетним питанням, яке повинно бути реалізоване за будь-яких обставин. Леонід Євдоченко зазначив, що сьогодні Адміністрація Держспецзв’язку спільно з Концерном РРТ уживає всіх  можливих заходів для вирішення питань виходу зі складної фінансової ситуації, яка, у тому числі, пов’язана й з боргами інших компаній перед Концерном.
Учасники наради досягли згоди, що діалог між ТОВ “Зеонбуд” та Концерном РРТ щодо визначення вартості телекомунікаційних послуг має бути конструктивним і договірні відносини врегульовані найближчим часом.
Концерн інформує, що припинення мовлення цифрової телевізійної мережі ТОВ «Зеонбуд», заплановане на 18 березня не відбудеться і висловлює готовність у якнайшвидшому врегулюванні спірних питань.
Наступну узгоджувальну нараду Міжвідомчої координаційної групи за участі представників Концерну РРТ і ТОВ “Зеонбуд” заплановано провести у четвер, 21 березня.