Черговий крок у відновленні інформаційного суверенітету України: завершується реконструкція РТС Чаплинка Херсонської філії Концерну РРТ

Станом на 14 лютого 2019 року завершено монтаж основних металоконструкцій РТС Чаплинка. Висоту щогли збільшено з 92 до 133 метрів, змонтовано третій ярус постійних відтяжок, на висоті 110 метрів установлено та випробувано нову передавальну антену FM-діапазону.
 
До кінця лютого заплановано завершити роботи із заміни відтяжок першого та другого ярусів і монтаж сигнального освітлення опори, що дасть можливість розпочати роботи з монтажу передавальних телевізійних антен на висоті 133 метри.

Нові передавальні антени забезпечать роботу двох цифрових телевізійних передавачів потужністю 1 кВт кожний, чотирьох аналогових телевізійних передавачів потужністю від 0,1 кВт до 5 кВт та передавачів цифрової багатоканальної мережі.

Модернізація проводиться на виконання Плану пріоритетних дій Уряду щодо відновлення системи телерадіомовлення для східних, південних областей України, АР Крим та м. Севастополя. Ініціатором та головним виконавцем комплексу робіт є Концерн РРТ, який реалізує цей проект за рахунок власних ресурсів підприємства.

Завдяки відданій праці та справжньому патріотизму працівників Концерну РРТ, особливій увазі до проекту з боку керівництва Держспецзв’язку та Концерну,  РТС Чаплинка уже на початку березня має розпочати телерадіотрансляцію  українських програм для населення південних районів Херсонської області та значної території північної частини тимчасово окупованої території АР Крим.