Встановлено знак шани видатному фахівцю телерадіомовлення України

В Концерні РРТ 16 листопада 2017 року відкрито пам’ятну дошку Юрію Івановичу Омельяненку, першому керівнику державної структури телебачення і радіомовлення в Україні. На урочистій церемонії відкриття за участю співробітників дирекції Концерну РРТ та Київської філії були присутні дружина та онука Юрія Івановича Омельяненка.





Виконуючий обов’язки генерального директора Концерну РРТ Олександр Миколайович Богданов в своїй промові наголосив, що відкриття пам’ятної дошки приурочене до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку, оскільки фахова діяльність Юрія Івановича  була пов’язана саме з електрозв’язком. А розбудова системи телевізійного та радіомовлення в Україні  була пріоритетом на трудовому шляху Омельяненка, що тривав майже шістдесят років.
Очільник Концерну РРТ навів основні факти з біографії Юрія Івановича Омельяненка. У п’ятдесяті роки той  брав участь в будівництві та налагоджуванні першого в Україні телецентру в Києві, де очолював передавальний комплекс. Його знання та праця докладались до створення багатьох телерадіоцентрів України та Радянського Союзу.
В 1972 році Юрій Іванович був дотичним до організації першого в колишньому СРСР спеціалізованого виробничо-технічного об'єднання «Республіканська дирекція радіомовлення, радіозв'язку телебачення Мінзв'язку УРСР», спадкоємцем якої є Концерн РРТ. Юрій Іванович Омельяненко був першим очільником цієї структури і обіймав керівну посаду протягом п’ятнадцяти років.
Також у виступі Олександр Богданов  відзначив  вагомий внесок Омельяненка у сфери науки та фахового навчання. За проблематикою, що пов’язана з радіо, телебаченням і електрозв'язком, Юрій Іванович опублікував дев’ять книг та біля ста статей. Викладав курси телерадіомовлення, радіорелейних і супутникових систем зв'язку студентам КПІ та інститутів зв'язку.
Юрій Іванович, як представник України, неодноразово брав участь у заходах, що проводились міжнародними організаціями, зокрема галузевими асоціаціями.
Олександр Миколайович наголосив на тому, що завдяки самовідданому ставленню до праці та творчому підходу до вирішення проблем, а саме цими рисами вирізнявся Омельяненко, співробітникам Концерну РРТ вдається гідно відповідати на виклики сьогодення й з впевненістю дивитись у майбутнє.
Дружина Омельяненка Неля Миколаївна згадала про особливе ставлення Юрія Івановича до людей, що з ним працювали. Вона зазначила, що дуже вдячна колективу Концерну РРТ за вшанування пам’яті її чоловіка,
Голова об’єднаної профспілкової організації Концерну РРТ Щеголь Анатолій Якович висловив думку щодо важливості започаткованої доброї традиції. Шанування пам’яті визначних фахівців в галузі  телевізійного та радіомовлення, це шанування в їхній особі здобутків всіх їхніх колег. З огляду на те, що ці здобутки на відміну від діяльності з підготовки контенту нажаль не перебувають навидноті, сумлінна і натхненна праця фахівців з розповсюдження мовлення заслуговує на особливу відзнаку.