Регулятор знайомиться з пропозиціями практиків

 
20 січня 2015 року в Концерні РРТ пройшла нарада за участю Членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, представника УДЦР, керівництва Концерну РРТ, директорів Волинської, Житомирської, Закарпатської, Київської, Львівської, Рівненської, Сумської й Чернігівської філій Концерну РРТ та ДП «Харківський ОРТПЦ». На нараді розглядались наступні питання:
– охоплення території вказаних областей сигналом цифрових телемереж;
– «білі плями» у покритті сигналом цифрового мовлення;
– проблеми при впровадженні цифрового мовлення;
– визначення можливостей для розширення зон охоплення цифровим сигналом.
Директори філій Концерну РРТ продемонстрували карти реального покриття сигналом цифрових телемереж у зазначених областях. За наданою інформацією цифрою охоплюється від 50% до 70% території областей. При вимкненні аналогового мовлення за наявного стану справ значні території не будуть отримувати інформацію, оскільки не буде трансляції українських медіа.
Також було звернено увагу на те, що населення не готове до впровадження цифрового мовлення. Недостатньою є кількість приймачів цифрового сигналу. Люди не проінформовані про перехід на цифрове мовлення.
На нараді було прийняте рішення підготувати пропозиції від Концерну РРТ щодо подальшого впровадження цифрового телебачення, які мають бути враховані у новій редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.
Зокрема щодо відтермінування переходу на цифрове мовлення до 31 грудня 2016 року з максимальним збереженням аналогового мовлення.
Також запропоновано сформувати хоча б один цифровий мультиплекс каналів під контролем Концерну РРТ з наданням ліцензії провайдера програмної послуги.