Концерн РРТ прийняв до уваги аргументи мовників щодо розмірів оплати за свої послуги

 
Відбулась зустріч керівництва Концерну РРТ з представниками провідних телевізійних медіа-груп та каналів. Зустріч пройшла в приміщенні дирекції Концерну РРТ 23 січня року. Мовники, погоджуючись з необхідністю збільшення розцінок на послуги Концерну у 2015 році, обстоюють неприйнятність рівня, на який підвищені тарифів. Основним чинником вони вважають складне фінансове становище, через кризовий стан у країні, що призвів до скорочення обсягів замовлень від рекламодавців на третину у гривневому вираженні. Представники телевізійних каналів, що є загальнонаціональними мовниками, наголошують на необхідності особливої підтримки з огляду на розповсюдження їхніх програм у сільській місцевості. Адже зростає значимість їх соціальної функції в умовах інформаційного протистояння, яке супроводжує перебіг АТО.
У разі необхідності вести розрахунки за тарифами, що були опубліковані наприкінці минулого року, телевізійники будуть вимушені скоротити обсяги витрат на споживання послуг з розповсюдження, зокрема, за рахунок зменшення потужностей передавачів.
Керівництво Концерну РРТ прийняло до відома аргументи мовників. Разом з тим ми очікуємо, що і мовники погодяться з нашими аргументами адже зростання оплати наших послуг нижче від прогнозного рівня зміни макропоказників економічного стану в Україні.