Концерн РРТ готовий відновити в ефірі трансляцію обласних державних телерадіокомпаній Донбасу

Наприкінці грудня 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України затвердив нову редакцію Статуту Донецької обласної державної телерадіокомпанії.
Це є першим юридичним кроком до відновлення мовлення Донецької ОДТРК, матеріально-технічна база якої опинилася на контрольованій сепаратистами та російськими терористами території. Місцем перебування телерадіокомпанії визначено місто Краматорськ. Цими днями Держтелерадіо оприлюднена інформація, що на колегії Донецької обласної державної адміністрації її голова Олександр Кіхтенко заявив про повне відновлення найближчим часом роботи Донецької ОДТРК, яка буде здійснюватись за тимчасовою схемою.
Також у ЗМІ розповсюджується заява щодо повернення в ефір Луганської ОДТРК, яка стикнулася з такими ж проблемами, що і у її колег з Донецька. Наказом Держтелерадіо від 28 листопада 2014 року місцем перебування цієї компанії визначено Сєвєродонецьк.
Співробітники Концерну РРТ вітають ініціативи державних структур, за якими населення Донецької та Луганської областей буде максимального забезпечуватись неупередженою та всеосяжною інформацією про події в безпосередньо в цих регіонах, а також взагалі в Україні та за її межами. Наші фахівці готові і надалі працювати над збільшенням обсягів трансляції українських мовників, перелік яких поповнюють Донецька та Луганська ОДТРК, і налаштовані на подальше розширення співпраці з адміністраціями вказаних областей. Як тільки студії ОДТРК стануть надавати програмний продукт, негайно розпочнеться його трансляція, для чого будуть задіяні відповідне передавальне обладнання та засоби доставки сигналу.