Не дамо окупантам хазяйнувати в ефірі Криму

 
Навіть за умов контролю над територією потрібно не допускати отримання загарбниками в розпорядження всіх ресурсів Криму.  Концерн РРТ закликає своїх партнерів та інші організації, що є користувачами радіочастотного ресурсу, приділити увагу зверненню: Ліги радіоаматорів України, яке стосується особливостей  роботи в ефірі тимчасово окупованого Криму: Така позиція наших колег варта уваги уже тим, що ми – оператори зв’язку – повинні захищати наш радіо простір від загарбників.
 
Ліга радіоаматорів України

ЗВЕРНЕННЯ
до радіоаматорської громадськості.

 
1
 
У березні 2014 Російська Федерація окупувала і відторгнула частину території України, Автономну республіку Крим (UU/UT * J).
Анексія півострова є порушенням основоположних принципів ООН, Заключного акта Гельсінських угод і ряду міжнародних та двосторонніх російсько-українських договорів, за якими Росія зобов'язалася дотримуватися суверенітету і територіальної цілісності України.
 
2
 
Список зобов'язань і договорів, які підписані Росією й порушені при окупації Криму.
a) Стаття 2 п.4. Статут ООН. "Усі Члени Організації Об'єднаних Націй утримуються в їхніх міжнародних відносинах від погрози силою або її застосування як проти територіальної недоторканності або політичної незалежності будь-якої держави, так і яким-небудь іншим чином, несумісним з Цілями Об'єднаних Націй";
b) Стаття 2. Нарада з безпеки і співробітництва в Європі. Заключний акт. "Держави-учасники будуть утримуватися в їх взаємних, як і взагалі в їх міжнародних відносинах від застосування сили або погрози силою як проти територіальної цілісності, або політичної незалежності будь-якої держави...";
c) Будапештський меморандум. Де Росія, Великобританія і США гарантують територіальну цілісність України в обмін на відмову від ядерної зброї;
d) Стаття 2. Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною. Де сторони відповідно до положень Статуту ООН і зобов'язань по Заключному акту Наради з безпеки і співробітництва в Європі поважають територіальну цілісність одна одної і непорушність існуючих між ними кордонів.
e) Глава 1. Стаття 15 п.4 Конституції Російської Федерації. Про пріоритет міжнародних договорів над власними законами;
 
3
 
Перша за 70 років анексія території в Європі є грубим порушенням основоположних принципів європейської безпеки, з таким великим трудом досягнутих після Другої світової війни. Вона створює надзвичайно небезпечний прецедент вибіркового підходу до взятих на себе зобов'язань. У Європі та світі в цілому, практично кожна держава невдоволена наявними в неї кордонами і одностороннє перекроювання існуючих кордонів може поставити світ на грань третьої світової війни.
Вперше у світовій історії держава Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї та балістичних ракет, передавши всі його запаси саме Росії в обмін на гарантії територіальної цілісності, закріплені в Будапештському меморандумі. І ось саме Росія - підписант цього Меморандуму вчинила акт агресії проти України. Окупація частини території мала місце без попереднього попередження, оголошення війни, призупинення своїх зобов'язань або виходу з якого із зазначених вище договорів.
 
4
 
Міжнародне співтовариство рішуче засудило окупацію і анексію Криму, виступивши за територіальну цілісність України.
· Резолюція ООН (English) закликає не визнавати зміни статусу Криму;
· Декларація країн-членів великої сімки (G7) 27 березня (English) засуджує агресію.
· Засудження Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) (English). Неприйняття зміни статусу Криму
·  Венеціанська комісія ПАРЄ (English). Висновок венеціанської комісії про незаконність і не легітимность референдуму в Криму.
· Заява президента США Барака Обами (English). "Майбутнє України має визначати народ України ... необхідно поважати суверенітет і територіальну цілісність України і дотримуватися міжнародного права".
· Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Додаток 5. "Ми знову заявляємо, що не визнаємо російської анексії Криму."
 
5
 
Слідом за незаконною окупацією і анексією Криму, Союз радіоаматорів Росії (СРР) поспішив засновувати свої відділення на анексованій території України, а Головний радіочастотний центр (ГРЦ) Росії почав видавати радіоаматорські ліцензії.
Такі дії повністю суперечать: положень:
1. Розділу II, статті 19.29 § 12 «Розподіл міжнародних серій і присвоєння позивних сигналів», Регламенту Міжнародного Союзу Електрозв'язку (МСЕ), згідно з яким всі передавальні станції, здатні створювати перешкоди за межами географічної зони розташування повинні мати позивні сигнали міжнародних серій розподілів, згідно таблиці розподілу міжнародних позивних сигналів у Додатку № 42 Регламенту МСЕ.
2. Статтею 9.5 Регламенту радіоаматорського зв'язку України, розробленного на основі Регламенту МСЕ, згідно з яким всі іноземні аматорські радіостанції, що працюють з території України, додають до свого префіксу UT / перед своїм власним позивним.
 
6
 
Україна є членом МСЕ з 1992 року, й чітко слідує його Регламенту та Конвенції. Обидва документи ратифіковані парламентом України від 15 липня 1994 р., тим самим Україна отримала право керувати частотним ресурсом на своїй території…
Єдиним уповноваженим органом, що має право керувати частотним ресурсом, видавати дозволи на роботу в ефірі по всій території України є УДЦР, повноваження якого на управління частотним ресурсом затверджені МСЕ, гл. 1.1.4.42 стор 254.
 
8
 
… Мова лише йде про повагу до міжнародних договорів і добровільно взятим на себе зобов'язанням і власними законами і поваги до самого себе. Ігнорування такого порушення та продовження відносин з порушником як раніше лише стимулює порушника до подальшого їх порушення.