Трансляція українських мовників відновлюється у Донецьку

 
Незважаючи на припинення під примусом терористів трансляції українських медіа у ефірі й кабельних мережах на Сході країни, Концерн РРТ збільшує регіон поширення об’єктивної інформації,   доставляючи її для жителів Донецька та прилеглих територій.
Завдяки злагодженій роботі співробітників Концерну РРТ на відповідних об’єктах здійснюються заходи, які створюють можливість повертати українські телевізійні канали та радіостанції у тамтешній ефір. Так, з півночі охоплення мовленням «Першого національного» та «5 каналу» у частині Донецька й прилеглих територіях є можливим завдяки збільшенню потужності передачі  сигналу, яка здійснюється у вказаному напрямку. А щоб надавати теле- та радіосигнал з півдня, проведені роботи з встановлення додаткового передавального обладнання, що завершилися 30 липня 2014 року. Таким чином, населення іншої частини міста й округи також може приймати передачі ряду вітчизняних мовників, зокрема «5 каналу».
З метою забезпечення неупередженою, чесною та оперативною інформацією населення Донбасу, зокрема, мешканців Донецька, телеканалом новин «24» виготовляється російськомовна радіоверсія. Можливість розповсюдження цих радіопрограм у регіоні мовник отримав завдяки допомозі працівників Концерну РРТ.
Слід зазначити, що усі  співробітники Концерну включилися в роботу з відновлення трансляції українських телевізійних каналів та радіостанцій на Донбасі. Це надало можливість у стислі терміни поновити трансляцію вітчизняних медіа на об’єктах в містах Лисичанськ, Артемівськ, Слов'янськ,  Костянтинівка та Краматорськ. Наразі українське мовлення повертається до Донецька, з приводу чого Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наступним чином відзначила наших фахівців: «Ці люди зробили великий внесок у захист інформаційного поля держави, їхня праця буде достойно оцінена громадськістю». У висловленні подяки від регулятора зазначено: «Саме згуртованість і самовіддача можуть служити прикладом для об’єднавчих ініціатив галузі, які спрямовані на подолання викликів інформаційної війни, донесення правди до громадян та пришвидшення процесу звільнення української землі від терористичних угруповань».