Можливості для розвитку Концерну РРТ наявні на телекомунікаційному ринку країни

 
10 липня 2014 року відбулась чергова робоча зустріч керівництва Концерну РРТ з представниками провідних телеканалів, галузевих ЗМІ та громадськості. Мета зустрічі полягала в обговоренні ситуації, яка склалася на ринку телерадіомовлення та телекомунікаційному ринку України, з огляду на місце Концерну на вказаних ринках.
До відома учасників були доведені основні положення Стратегії розвитку Концерну РРТ, документа, що визначає основні напрямки, які забезпечили б активізацію діяльності підприємства в середньостроковій та довгостроковій перспективі.
Безумовно, однією з таких сфер є подальша розбудова національної мережі наземного цифрового ефірного телебачення на базі державного оператора, Концерну РРТ. Цій проблематиці була приділена значна увага з огляду на нагальну необхідність забезпечувати інформаційну безпеку та контролювати інформаційний простір України.
Щодо інших перспектив для розвитку діяльності Концерну РРТ, обговорення в ході зустрічі було зосереджене на можливості активізації підприємства як оператора телекомунікацій. Передумови для успіху на телекомунікаційному ринку полягають у наявності унікальної розгалуженої інфраструктури, в складі якої кількасот антенно-щоглових споруд та технологічних майданчиків, системи супутникового та радіорелейного зв'язку, а також досвід розгортання й експлуатації вказаних систем.
Керівництво Концерну та Керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України вважають необхідним провести модернізацію інфраструктури КРРТ з метою впровадження на її базі транспортних технологій для розгортання державної захищеної телекомунікаційної мережі. Це принциповий момент з огляду на забезпечення кібербезпеки в роботі органів державної та місцевої влади України. Технологічна база мережі повинна формуватися з урахуванням можливості для реалізації сучасних послуг широкосмугового доступу, в тому числі й мобільного.
В ході зустрічі її учасники запевнили керівництво Концерну в підтримці ініціативи модернізації інфраструктури КРРТ для активізації підприємства на телекомунікаційному ринку, а також в готовності забезпечити підтримку цієї ініціативи державними органами та у пошуках фінансування. Учасники обговорення вважають першочерговими завданнями активізацію роботи з регуляторними органами та формування пакету інформаційних матеріалів, щоб презентувати стратегію розвитку Концерну РРТ перед державними установами та громадськістю.