Відновлення трансляції українських мовників – завдання державної важливості

 
Поновлення роботи українських теле- і радіомереж на територіях, де відновлено контроль українських силовиків, є справою державної важливості. Керівництво Концерну РРТ неодноразово звертало увагу громадськості, щодо пріоритетності повернення в ефір українського мовлення у повному обсязі. На сьогодні відновлена трансляція всіх українських каналів радіотелевізійними станціями у містах Артемівськ та Костянтинівка. Це є суттєвим моментом у відновленні життєдіяльності міст, про що відзначили представники РНБО. В свою чергу керівництво й колектив Концерну РРТ висловлюють вдячність нашим співробітникам у Артемівську та Костянтинівці, самовіддана праця яких дозволила у стислий термін поновити в повному обсязі мовлення українських телеканалів.
На жаль станом на 8 липня ми не маємо можливості розпочати відновлювальні роботи на радіотелевізійній передавальній станції міста Краматорськ, що розташована на горі Карачун, де сталося падіння антенно-щоглової споруди. Здійснюється розмінування будівлі станції, а також прилеглої території.
Тому зараз провадиться попереднє планування відновлювальних робіт на Краматорській РПТС. Зокрема за візуальною оцінкою стану будівель станції та наслідків пошкодження конструкцій антенно-щоглової споруди визначена орієнтовна потреба у фінансуванні. З’ясувати потребу у матеріально-технічних засобах та обсяги відновлювальних робіт остаточно можна буде лише після завершення розмінування території.
Наразі керівництво Концерну РРТ визначає можливості та джерела фінансування й разом з тим особливості реалізації робіт, організаційні та логістичні процедури, щоб за першої ж нагоди розпочати відновлювальні роботи.