Президент закликав прискорити остаточний перехід України на цифрове телевізійне мовлення

Президент України Петро Порошенко в ході наради з питань протидії інформаційній агресії зазначив: «Хотів би, щоб у нас загроза проведення інформаційних диверсій з використанням аналогового сигналу телебачення не була виправданням подальшого продовження аналогового мовлення українських мовників. Для протидії Росії ми використовуємо свої технології. А для переходу до якісного цифрового мовлення українських мовників, в тому числі і вздовж кордону, обов’язково треба приймати відповідні рішення.»
Глава держави звернувся до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменко: «Прохання, щоб ми доопрацювали терміново разом з Урядом і за безпосередньої участі Міністерства інформаційної політики систему переходу на «цифру».
Президент вказав на те, що план остаточного переходу на цифрове телебачення протягом двох років – неприйнятний, і що є час до липня 2018 року, аби прийняти рішення стратегічно.
 
Інформація про те, як в ході наради порушувалось питання про перехід на цифрове мовлення, на офіційному інтернет-представництві Президента України