Розпочато мовлення Українського радіо на тимчасово окуповані райони Донецької і Луганської областей

Прес-служба Донецької ОДА повідомляє, що з міста Часів Яр розпочалося мовлення на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо (НСТУ) на окуповані території Донецької і Луганської областей.
Про це на прес-конференції у Краматорську 3 червня 2017 року розповідали Юрій Артеменко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Сергій Костинський, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Дмитро Золотухін,  заступник Міністра інформаційної політики, Олександр Богданов, в.о. Генерального директора Концерна РРТ, та очільник області Павло Жебрівський.
Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський запевнив, що сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окупованими територіями, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області, і, крім того, прикордонні території Російської Федерації, які межують з Донбасом.
Голова Національної ради Юрій Артеменко підкреслив, що у співпраці з Міністерством інформаційної політики регулятор надав НСТУ дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 873 кГц ще 12 січня. За його словами, цей проект є початком реалізації проекту щодо спрямованого мовлення на окуповані території Донецької і Луганської областей.
Дмитро Золотухін розповів, що мовлення здійснюється з передавача NAUTEL XL-60, який був наданий Міністерству інформаційної політики компанією BBG в якості технічної допомоги. На разі оператором комунікацій виступає Концерн РРТ.
За словами в.о. Генерального директора Концерна РРТ Олександра Богданова, в даний момент передавач працює з потужністю 12 кВт. Протягом найближчого часу потужність мовлення буде збільшена Концерном до 25 кВт.
Член Національної ради Сергій Костинський заявив, що сигнал Українського радіо з Часового Яру охопить сукупно до 12,7 млн людей, як громадян України, так і громадян країни-агресора.