Укрінформ: висоту Чаплинської вежі збільшать до 130 метрів

Навесні 2018 року на Херсонщині розпочнуть модернізацію Чаплинської телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське мовлення на Крим. Її висота збільшиться майже на 40 метрів, а також на цій вежі встановлять потужніші передавачі.
Про це на брифінгу 15 грудня 2017 року в Херсонській облдержадміністрації поінформували член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський та в.о. генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення  Олександр Богданов, повідомляє  Укрінформ. Захід був присвячений нещодавно ухваленому Верховною Радою України закону про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України.
«Ми зосереджуємо свої сили на модернізації Чаплинської вежі. Її модернізацію забезпечує Концерн РРТ. Планується збільшення висоти вежі з 93 метрів до 130 метрів», – відзначив Сергій Костинський. За його словами, згідно проведених розрахунків сигнал українського телерадіомовлення з Чаплинської вежі після її модернізації буде отримувати Красноперекопський район, мінімум – Армянськ, Красноперекопськ.
Олександр Богданов розповів на брифінгу про перебіг підготовчих робіт, що були ініційовані Концерном РРТ: «Проведені проектні роботи, проект вже пройшов експертизу, проведені всі необхідні процедури, визначено підрядника, який буде виконувати роботи, і наразі підрядна організація вже проводить підготовчі роботи для реалізації проекту. Всі підготовчі паперові роботи ми пройшли. З початком весни, як тільки дозволять погодні умови, ми розпочнемо необхідні монтажні роботи, і намагатимемося навесні та влітку збільшити висоту цієї вежі до 130 метрів».
Крім того керівник Концерну РРТ зазначив, що Чаплинську вежу планується обладнати більш потужними передавачами: «Це дасть змогу збільшити зону охоплення телерадіосигналом українських каналів, з врахуванням цифрової мережі, цифрового передавача, який буде встановлений додатково, до 70 км».



 Фотосайт Херсонської обласної державної адміністрації