«Детектор медіа»: На Донбасі хочуть звести нову телевежу, сигнал з якої досягне Донецька

Про це повідомляє кореспондент «Детектора медіа» з кількаденного виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, яке триває у Донецькій та Луганській областях.
Як розповіли представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, приблизна вартість телевежі в Красноармійську становить 20 млн грн, але для неї ще навіть не виконані проектні роботи.
Для порівняння: спорудження нової телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська і Краматорська обходиться державі у 9 млн грн. Встановлення телевежі в Красноармійську удвічі дорожче, тому що там потрібна зовсім інша технологія та більший обсяг робіт. Раніше заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова в коментарі «Детектору медіа» повідомляла, що на встановлення телевежі під Донецьком потрібно не менше 10 млн грн.
Учасники виїзного засідання парламентського комітету відвідали також радіотелевізійний передавальний центр на горі Карачун та особисто переконалися в тому, що там розпочався монтаж нової 180-метрової телевежі. Телевізійний сигнал з нової телевежі охоплюватиме територію радіусом до 65 кілометрів, радіосигнал – до 100 кілометрів (залежно від потужності передавачів). Споруду планують ввести в експлуатацію восени 2016 року. Вартість спорядження об’єкту – 9 млн грн.
Нині на Карачуні функціонує тимчасова телевежа висотою 34,5 метри. На ній встановлені передавачі 15 телеканалів і семи радіостанцій.



Учасники виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики відвідали радіотелевізійний передавальний центр на горі Карачун (фото - Світлана Остапа)