МІП в зоні АТО: На передовому блок-пості під Донецьком є українське телебачення

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України наразі  перевіряє присутність українського мовлення в зоні АТО на передовій. Адже сьогодні чимало розмов про те, хто і як на окупованих територіях може дивитися ефірне українське телебачення.
Радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО Олександр Бригинець (народний депутат України) із передової передає, що моніторингова місія МІП, не може перевірити якість сигналу на тому боці лінії розмежування, але є й інші способи з'ясувати це питання – перевірити, що і як транслюється в найближчих точках до Донецька.
«На найближчому до Донецька, з боку Авдіївки блок-пості, наші хлопці мають можливість «ловити» «5 канал» та «1+1», – стверджує Олександр Бригинець. – Крім того, наші військові дедалі більше використовують індивідуальні гаджети: планшети, смартфони для перегляду українських телеканалів, які тепер – після суттєвого підвищення зарплати – є чи не у кожного військового, але і телеефір ніхто не скасовує».
За розрахунками експертів, після введення 2 нових телевеж на Донеччині, одну з яких встановлять на Карачуні, кількість і потужність сигналу українських телеканалів на окупованих територіях суттєво збільшиться.
Нагадуємо, що на початку липня 2014 року, під час бойових дій, було знищено телевежу на Карачуні, що позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини. Цілий ряд заходів Міністерства інформаційної політики України суттєво вплинули на ситуацію (в зоні АТО встановлено близько 50 передавачів), але повною мірою вирішити проблему можна лише встановленням нової телевежі.
МІП ініціювало таке поновлення, але технічні проблеми і тривалість тендерних процедур затягнули цей процес, яким займається Концерн РРТ.

Міністерство інформаційної політики України