«Урядовий портал»: Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП презентувала звіт щодо відновлення мовлення у зоні АТО

19 лютого 2016 року в прес-центрі Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.
Голова Комісії, заступник Міністра інформаційної політики України Тетяна Попова розповіла, що наші країни-партнери (США, Польща, Литва, Латвія, Британія) передали Україні 46 передавачів, що дало змогу значно поширити український сигнал у зоні АТО. Під час заходу презентовано звіт щодо встановлення передавальної техніки та відповідні результати відновлення мовлення у зоні АТО.
Нагадаємо, що в МІП щотижнево відбуваються засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення за участі представників Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, Українського центру радіочастот, СБУ та радників МІП. Під час цих засідань приймаються рішення щодо відновлення українського мовлення на Сході України, дотичних областях та АР Крим.
Крім того, у зоні АТО постійно перебуває моніторингова місія МІП, мета якої – вивчити та максимально реінтегрувати інформаційний простір Сходу. За результатами, щотижня, на засіданні Комісії при МІП, виносяться відповідні рішення за зібраними відомостями по містах та селах зони АТО. За винесеними рішеннями, виділяється передавальна техніка, яку встановлює Концерн РРТ на місцях, та відповідно виділяються частоти для мовлення тих чи інших телерадіоканалів Нацрадою України з питань телерадіомовлення.

Урядовий портал