«Урядовий портал»: МІП прозвітувало перед Урядом, громадянами та журналістами про відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій в Донецькій та Луганській областях

 
25 листопада, під час засідання Кабінету Міністрів України, Міністерство інформаційної політики України представило детальну презентацію по відновленню українського мовлення на Сході країни.
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець сказав: «МІП докладає серйозних зусиль у напряму відновлення українського мовлення по всій території України, зокрема, в зоні АТО».
Під час презентації, яку представляв заступник Міністра – керівник апарату Артем Біденко, озвучено кількість введених в експлуатацію передавачів, наданих іноземними партнерами, для трансляції українськими ЗМІ радіо і телепрограм, на визволених територіях Сходу.
«Донецькою філією РРТ було введено в експлуатацію телепередавачі для трансляції Донецької ОДТРК (з Громадським ТВ Донбасу):  Краматорськ – 61 канал, Маріуполь – 54 канал, Красноармійськ – 27 канал, Волноваха – 30 канал, Єлизаветівка – 45 канал, Курахове – 31 канал. За рішенням Нацради України, у Світлодарську, замість програми «ТЕТ» транслюється програма ДонТРК, як більш важлива для аудиторії», - зазначив заступник, доповівши, так само, по відновленню мовлення ЛугТРК у Луганській області.
Також Артем Біденко зазначив, що, у Артемівську, Донецькою філією РРТ збільшено потужність передавачів «УТ-1», «Студія 1 + 1» і «5 канал». У Волновасі змонтовано та введено в дію телепередавачі телекомпаній: «5 канал» , «Студія 1+1», «Україна», УТ-1. У Краматорську Донецькою філією РРТ змонтована тимчасова опора висотою 34 м, відновлено трансляцію 13 телевізійних і 5 радіопрограм.
У кінці виступу продемонстровано загальну карту українського ТВ-мовлення на Сході.
На завершення, заступник Міністра подякував Уряду країни, на чолі з Прем’єр-міністром, Концерну РРТ та Нацраді України з питань телебачення і радіомовлення за спільну роботу в цьому напрямку.

Урядовий портал