«Урядовий портал»: МІП: Телеканал «ІРТА» відновлює мовлення в м. Сватове

20 жовтня 2015 року на виконання рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення під головуванням заступника Міністра інформаційної політики України Тетяни Попової телеканал «ІРТА» відновив мовлення у м. Сватове.
Заступник Міністра Тетяна Попова зазначила: «Для розширення географії покриття мовлення телеканалу використано передавач, отриманий з Литовської Республіки, а антенно-фідерний тракт змонтовано з закуплених телеканалом матеріалів. 90% передавачів, отриманих від партнерів з Республіки Польща та Республіки Литва, вже змонтовано, а інші розписані між регіонами та поступово вводяться в дію Концерном РРТ».
Зазначимо, що в МІП щотижнево відбуваються засідання Комісії з питань відновлення телерадіомовлення за участі представників: Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, Українського центру радіочастот, СБУ та радників МІП. Під час засідань приймаються рішення щодо відновлення українського мовлення на Сході України, дотичних областях та АР Крим. Зокрема, на виконання рішень Комісії:
  1. Відновлено роботу мереж теле- і радіомовлення Донецької та Луганської ОДТРК.
  2. На РТПС Маріуполь і РТС Красноармійськ Донецької філії введено в експлуатацію телепередавачі для трансляції Донецької ОДТРК.
  3. На РТПС Старобільськ введено в експлуатацію передавач потужністю 5 кВт для трансляції програм Луганської ОДТРК.
  4. На РТПС Краматорськ Донецької філії змонтована тимчасова опора висотою 30 м, відновлено трансляцію 13 телевізійних і 5 радіопрограм.
  5. На РРС Волноваха Донецької філії змонтовано та введено в дію телепередавачі телекомпаній «5 канал», «Студія 1+1», «Україна», «Голдберрі», «Еспресо ТВ», Донецької ОДТРК і УТ-1, радіо FM передавачі радіокомпанії «Радіо 24» і «ТАВР-медіа».
  6. На РТС Артемівськ Донецької філії збільшено потужність передавачів мереж «УТ-1», «Студія 1+1» і «5 канал».
  7. На РТС Костянтинівка Донецької філії введено в дію FM передавач радіокомпанії «Люкс».
  8. На РРС Широкий введено в дію FM передавач «ТАВР-медіа».
  9. З радіоцентру Миколаївській області ведеться мовлення надпотужними передавачами Першої програми Українського радіо та спеціальних програм Національної радіокомпанії України на хвилях 549 кГц і 1431 кГц.
  10. У м. Попасна Луганської області 5 жовтня 2015 року введений в експлуатацію аналоговий передавач для трансляції телепрограм ЛугТРК на 43 телевізійному каналі.
  11. За рішенням Нацради України 6 жовтня 2015 року РТС Світлодарськ замість програми «ТЕТ» транслює програму ДонТРК.
  12. 9 вересня 2015 року на РРС Волноваха власними силами Концерну РРТ введено в дію телевізійний передавач потужністю 200 Вт для трансляції програм Донецької ОДТРК на 30 телевізійному каналі.
  13. 9 жовтня 2015 року на PPC Широкий Луганської філії Концерну РРТ введено в дію телевізійний передавач потужністю 1кВт для трансляції програм Луганській ОДТРК на 25 телеканалі.
  14. 12 жовтня 2015 року змонтовано за тимчасовою схемою з власних резервів FM передавач потужністю 500 Вт для трансляції програм «Радіо Пульс» Луганської ОДТРК на  FM 99.5 МГц.