Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України Потрібне журналістське розслідування звинувачень, які не стихають вже рік

Держспецзв’язку можна закидати повільність і консерватизм, але точно не можна звинуватити ані Службу, ані її керівників у популізмі. Офіцерська честь не дозволяє їм зібрати прес-конференцію, присвячену діяльності, наприклад, депутата Капліна. Вистачає турбот і без нього.

Вже більше року Держспецзв’язку працює під постійним тиском групи людей, які керували Концерном РРТ в часи Януковича. Вони проводять прес-конференції, акції протесту, друкують на сайтах «легкої поведінки» свої «викривальні» статті. Ця команда – не професіонали у телекомі та телерадіомовленні, але її представники дещо розуміються на вуличних акціях масштабу до 200 маргіналів та на «захопленні» громадських рад держорганів. Найсумніше те, що ці люди не гребують називати себе патріотами, які борються зі зрадниками та російською агресією. І їм вірять на слово.

Мета їх досить проста – повернути хоч когось «свого» на фінансові потоки КРРТ, які вони тоді встигли трохи вивчити. Сьогодні єдиний шлях до цього – зміна керівництва Держспецзв’язку і виграш у суді кількох позовів про відновлення на роботі. Саме для цього і проводиться проти Держспецзв’язку брудна інформаційна кампанія.

Держспецзв’язку поводить себе з ними за принципом «собака гавкає, караван йде». Але сьогодні в нас є прохання до журналістів, які є професіоналами в телекомі, в телерадіомовленні і в розслідуваннях:

Розпитайте цих людей: де вони особисто були під час Майдану, хто особисто відключав мовлення П’ятого каналу, як КРРТ під їх керівництвом віддав цифрове мовлення «Зеонбуду», звідки вони взагалі взялися? Розпитайте їх, чи підтвердив хоч один правоохоронний орган хоча б одне їх звинувачення проти керівників Держспецзв'язку та КРРТ, яким вже рік, та на якому етапі розслідування спроби рейдерського захоплення КРРТ у жовтні? З'ясуйте, до речі, рішення якого суду Київської області стане приводом для нового рейдерського захоплення, і коли збиратись з попкорном?

Візьміть від них максимум інформації та будь-яке їх твердження перевірте на правдивість.

Таке незалежне журналістське розслідування звинувачень, які не стихають вже рік, потрібно і нам, і вам. Ми допоможемо своєю відкритістю та коментарями. Брехунів треба назвати брехунами, а на «колишніх» поставити жирну крапку.