«Українські Новини» – Держспецзв'язку: у міжвідомчій комісії більше немає звинувачень на адресу голови КРРТ

 
Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації заявляє, що у міжвідомчої комісії, яка займається розслідуванням діяльності генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку й телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка, немає обвинувачень у сепаратизмі й фінансуванні російських каналів на його адресу. Про це повідомляє інформаційне агентство «Українські Новини».
Про це журналістам на брифінгу розповів голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв.
«Півнюку інкримінувалася нібито сепаратистська діяльність і фінансування російських каналів. У результаті роботи комісії одним із висновків стало те, що факти фінансування саме трансляції російських каналів не підтверджені», – заявив він.
Зі слів Звєрєва, коли КРРТ оплачував послуги енергорозподільчих компаній, у платіжних квитанціях чітко вказувалося, на яку кількість каналів трансляції йде оплата, і коли в регіоні зменшувалася кількість українських каналів – відповідно зменшувалася й трансляція.
Звєрєв також зазначив, що вся трансляція в східному регіоні моніторилась, і результати моніторингу щодня отримувати як Держспецзв'язку, так і Служба безпеки України й Кабінет Міністрів.
У підсумку прямих обвинувачень Півнюку комісія не висунула, однак визнала за необхідне передати матеріали правоохоронним органам.
При цьому голова Держспецзв'язку вказав на позитивний вплив Півнюка на розвиток КРРТ у цілому.
«Я вважаю, що за останні роки в концерні не було керівника кращого, ніж Півнюк. Він зробив дуже багато для того, щоб концерн ожив. Після попереднього керівництва залишилися борги в розмірі 55 мільйонів гривень. Під кінець року концерн погасив практично всі борги», – підкреслив Звєрєв.