Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення: Створено робочу групу для подальшого впровадження цифрового мовлення

 
Національна рада повідомляє, що для вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення рішенням Національної ради від 4 вересня створено робочу групу.
За словами члена Національної ради Олега Черниша, робоча група розглядатиме питання подальшого розвитку цифрового телебачення в Україні, створить план із відключення аналового мовлення, сприятиме тому, щоб цей перехід був безболісним для громадян.
До неї увійшли представники регуляторного органу, а також інших державних органів, підприємств і громадських організацій. Це, зокрема, члени Національної ради Олег Черниш і Олександр Ільяшенко, керівники структурних підрозділів регуляторного органу, а також за згодою представники Державного комітету телебачення і радіомовлення, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», ТОВ «Зеонбуд», Індустріального Телевізійного Комітету, Незалежної асоціації телерадіомовників, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Робочу групу створено відповідно до домовленостей, досягнутих за результатом проведеної в Національній раді 27 серпня наради. 
Перше засідання робочої групи заплановане на середу, 10 вересня. Загалом засідання, як повідомив Олег Черниш, будуть відкритими.