Телекритика У Кураховому встановлять передавачі для мовлення на Донецьк, а в Артемівську посилять потужність сигналу – голова Нацради

 
Голова Нацради розповів про відновлення мовлення українських каналів на Донбасі
У місті Кураховому Донецької області планується встановлення телевізійних передавачів на вежі компанії ДТЕК Ріната Ахметова для відновлення мовлення в метровому діапазоні телеканалу «Україна» на місто Донецьк і прилеглі райони. Про це на брифінгу 14 серпня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.
З його слів, зараз передача телевізійного сигналу на Донецьк здійснюється з міста Волновахи, звідки не вдається покрити весь Донецьк, а лише його західну частину. Якщо встановити обладнання в Кураховому, вдасться збільшити територію покриття сигналом і відновити мовлення українських каналів у Донецьку.
Тим часом у місті Краматорську Донецької області станом на 14 серпня відновлено мовлення восьми телеканалів (у тому числі - «1+1», «Інтер», Новий канал, Перший національний, СТБ та ICTV) і трьох радіостанцій (НРКУ, «Ера», «Радіо Кохання»). До 15 серпня планується відновлення мовлення ще двох телеканалів, розповів пан Артеменко.
Також 14 і 15 серпня відбудеться доставка додаткового обладнання до міста Артемівська Донецької області, щоб покращити там антено-фідерне господарство. Завтра, 15 серпня, в Артемівську буде збільшено в п'ять разів потужність передавача Національної телекомпанії України, що збільшить територію покриття телевізійним сигналом. А в понеділок, 18 серпня, буде підсилено до 1 кВт потужність передавача телеканалу «1+1», повідомив голова Нацради.
Нагадаємо, що 8 серпня про хід відновлення мовлення українських каналів у Донецькій і Луганській області інформував Концерн РРТ.
 
http://www.telekritika.ua/rinok/2014-08-14/97014