Espreso.tv Микола Княжицький Чому Льовочкін воює з керівництвом Концерну РРТ?

 
Відповідь одна – він знищує інформаційну безпеку держави. Виглядає, що його мета – повністю вимкнути українське мовлення у Донецькій та Луганські області

Майже щодня на каналі Інтер виходять сюжети з критикою керівництва Концерну РРТ, яке було призначене новим Кабінетом Міністрів. Попереднє керівництво «прославилося» тим, що під час революції гідності вимикало з ефіру П’ятий канал та інші демократичні канали. Крім того, ще 17 квітня 2014 року у газеті «Урядовий кур’єр» вийшла стаття, у якій співробітники Концерну звинувачувалися у спланованому знищенні національного медіа-ресурсу. «І цей диригент, вірогідно, був не в Києві. Вас не дивує, що Броварський РПЦ, його могутні антенно-щоглові башти, які ще можна було використовувати для захисту свого інформаційного простору, були порізані на металобрухт, по суті, напередодні воєнних дій в Криму? А цей РПЦ входив до всіх мобілізаційних планів, був головним виконавцем у системі оповіщення населення у разі воєнного стану, надзвичайних подій. Його технічними можливостями користувалися спецслужби, армія». Про це писали Станіслав Прокопчук та Леонід Самсоненко в «Урядовому кур’єрі», Артем Шевченко на Еспресо ТВ, про злочини колишнього керівництва Концерну говорив і народний депутат від Удару Павло Різаненко. На думку останнього, відбулося викрадення належних державі земельних ділянок, ринкова вартість яких становить понад 200 млн. гривень. Корупція і зрада працівників РТПЦ розслідується зараз органами МВС та Прокуратури.
Але у сюжетах Інтера ці люди – справжні герої. Чому? Ось цитата з програми «Подробності» за 24 червня: «Новое руководство до сих пор продолжает работу вышек в Луганской и Донецкой области, на которых вместо украинских каналов транслируют российскую пропаганду».
Отже, головне звинувачення Інтера полягає в тому, що вежі РТПЦ у Луганській та Донецькій області досі працюють. А як насправді відбувається мовлення у цих регіонах? Вчора у голови РНБО Андрія Парубія відбулася нарада з керівниками та редакторами українських теле- і радіоканалів. Журналістам роздали закритий список стану мовлень на радіопередавальних вежах. І справді, на деяких з них, які контролюють сепаратисти, ввімкнено російські канали, а певні канали вони наказали вимкнути. Але на всіх працюючих вежах більшість мовлення займає український теле- та радіоефір з Києва. З точки зору безпеки не буду допомагати Інтеру та його поплічникам – сепаратистам, і не перераховуватиму ситуацій у кожному місті. Адже для того, щоб знищити український ефір на Сході, Інтер і піднімає щодня цю тему, вводить в оману глядачів, заважає працювати та наражає на небезпеку життя співробітників Концерну, які чесно продовжують виконувати власний обов’язок. Це і не дивно. Адже всупереч закону співзасновником Інтера є Перший російський державний канал – головний рупор путінської пропаганди. А інформаційним мовленням Інтера керує Ігор Шувалов, росіянин, радник Льовочкіна, до якого Служба безпеки зовсім недавно мала претензії, і, за твердженням Голови СБУ, має їх досі.
Ми ніколи не виграємо цю війну, поки нашим інформаційним простором керуватимуть Голова адміністрації Януковича Льовочкін, його російські радники і путінські партнери.
 
P.S. Ані я особисто, ані жодні підприємства чи громадські організації, пов’язані з моєю сім’єю, не мають жодних бізнесових або ділових стосунків з Концерном РРТ чи його керівництвом. Але поки я є громадянином власної країни, навіть попри страх та корумпованість багатьох моїх колег у Верховній Раді, називатиму речі в інформаційній сфері своїми іменами.
.

http://espreso.tv/article/2014/06/26/chomu_lovochkin_voyuye_z_kerivnyctvom_koncernu_rrt