Підсумки у здійсненні Концерном РРТ заходів з відновлення українського мовлення у Донецькій та Луганській областях

Концерн РРТ здійснює заходи на виконання рішень органів державної влади, що мають на меті поліпшення у розповсюдженні програм вітчизняних телерадіокомпаній та зміцнення інформаційного простору України. Ці заходи є пріоритетними для підприємства.
Щоб координувати та організовувати взаємодію всіх органів влади і підприємств, які є відповідальними за інформаційну безпеку Держави, рішенням Уряду було створено Комісію з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення (далі – Комісія). До складу Комісії, що діє при Міністерстві інформаційної політики України, входять представники Нацради, НСТУ, Держтелерадіо, НКРЗІ, Мінфіну, СБУ та Концерну РРТ.
На виконання протокольних рішень Комісії задля зменшення впливу на населення України російського та сепаратистського телевізійного та радіомовлення, а також для донесення сигналу українських телерадіокомпаній на захоплені території на радіотехнічних об’єктах в Донецькій та Луганській областях здійснювалось встановлення додаткових передавальних пристроїв та антено-фідерних систем. Загалом в 2014–2018 роках в зоні АТО введено в дію 1 цифровий телевізійний передавач потужністю 1 кВт та 27 нових аналогових телевізійних передавачів, відновлено роботу 3 телевізійних мікроретрансляторів (тобто всього додатково запущено 30 аналогових передавачів) й збільшено (в 10 раз) потужність 3 телевізійних передавачів. Також введено в дію 45 радіомовних FМ-передавачів та 1 потужний передавач середньохвильового діапазону.