Завершуються процедури оформлення документації щодо введення РТПС Краматорськ (гора Карачун) в експлуатацію

У ході відновлення зруйнованої щогли на радіотелевізійній передавальній станції  Краматорськ (РТПС Краматорськ) закінчено комплекс будівельних робіт та розпочато процедуру введення щогли в експлуатацію.

Концерном РРТ підготовлено та 25.10.2016 року надано до Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) пакет документів для отримання «Сертифікату відповідності закінченого будівництва проектній документації та підтвердження готовності об’єкта до експлуатації». З 01.11.2016 на РТПС Краматорськ працює Комісія ДАБІ, яка здійснює огляд збудованої опори та перевірку дотримання законодавства у сфері містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів та правил. Згідно чинного законодавства перевірка ДАБІ триватиме не менше 10 робочих днів.

З метою якнайшвидшого початку телерадіомовлення, фахівцями Концерну РРТ паралельно з роботою по оформленню документів, проводяться роботи по підготовці до встановлення антено-фідерних систем АФС:
- встановлено лебідку для підняття фідерів;
- панелі передавальних антен на землі монтуються групами для прискорення підняття на висоту та монтажу;
- налаштовується передавальне обладнання;
- монтуються лінії подачі телерадіопрограм.

В разі отримання позитивного висновку ДАБІ, фахівці філії негайно розпочнуть монтаж АФС та підготовку обладнання для початку телерадіомовлення.