Уряд схвалив План заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення

Прес-служба Держспецзв’язку повідомляє, що на засіданні Кабінету Міністрів України 26 жовтня 2016 року затверджено План заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення.
План містить вичерпний перелік заходів, а також визначає державним органам, підприємствам, науковим установам завдання, скоординована реалізація яких дозволить завершити перехід країни на цифрове мовлення. План передбачає, що при здійсненні такого переходу має забезпечуватись повнота охоплення інформаційним сигналом населення всіх регіонів України. При цьому буде досягнуте гарантоване підвищення рівня інформаційної безпеки.
Також в результаті виконання плану очікується спрямування додаткових надходжень до державного бюджету за рахунок продажу ліцензій на використання значного вивільненого радіочастотного ресурсу.
План передбачає стимулювання виробництва вітчизняних засобів прийому цифрового сигналу, що насамперед важливо з огляду на забезпечення національним інформаційним продуктом малозахищених верств населення.