Підписано угоду про надання Україні аналогових телевізійних передавачів з Республіки Словенія

28 вересня 2016 року в місті Любляна, столиці Республіки Словенія, відбулась офіційна зустріч керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення пана Володимира Іщука із керівництвом державної телерадіомовної компанії RTV Slovenija.
В ході зустрічі було підписано угоду про надання Україні аналогових телевізійних передавачів в якості технічної допомоги з боку Республіки Словенія. Підписання цієї угоди стало можливим завдяки домовленості між Міністерством інформаційної політики України та Посольством Республіки Словенія в Україні.
Надане обладнання буде використовуватись за рішенням МІП для відновлення мовлення українських телекомпаній на території Донецької та Луганської областей, а також для забезпечення мовлення на північні райони Республіки Крим.
На зустрічі були присутні: генеральний директор компанії RTV Slovenija пан Марко Філлі, генеральний директор Концерну РРТ пан Володимир Іщук, директор департаменту передавального обладнання та зв’язку пан Міран Доленец, посол України в Республіці Словенія пан Михайло Бродович, директор департаменту співпраці з країнами Східної Європи, Південного Кавказу, Центральної Азії та Арктики МЗС Республіки Словенія пані Андреа Паркарт Мартинез (Ms. Andreja Purkart Martinez).
«Ми щиро вдячні компанії RTV Slovenija за надання передавальної техніки Україні, міністерству закордонних справ Республіки Словенія та посольству України в Республіці Словенія за сприяння та підтримку. Надане обладнання буде встановлено в найкоротший термін і, безумовно, покращить ситуацію із доставкою українських телепрограм та донесенням правдивої інформації громадянам України, що мешкають в Донецькій та Луганській областях», заявив Володимир Іщук.
«Україна завжди може розраховувати на підтримку з боку Республіки Словенія. Ми дуже раді, що маємо змогу надати потрібне вам передавальне обладнання. Ми бажаємо Україні якнайшвидше подолати всі перепони на шляху побудови розвинутої успішної країни», підкреслив Марко Філлі.
Представники МЗС Республіки Словенія та посольства України в Республіці Словенія також висловили слова підтримки і запевнили в подальшому сприянні розвитку України на шляху до Європи.