Генеральний директор Концерну РРТ повідомив про хід відновлення телевізійної вежі на горі Карачун

В ході виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську Генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Володимир Іщук заявив що, телевежа на горі Карачун під Слов’янськом буде встановлена за три місяці. У вересні розпочнуть роботу встановлені на ній передавачі. Цю інформацію поширює агенція Укрінформ.
Процес встановлення вежі був затягнутий через технічні проблеми і тривалість тендерних процедур.
Очікується, що дозвіл на встановлення вежі буде наданий у вівторок. На спеціальному майданчику вже збираються фрагменти нової вежі, дві третини секцій розвантажені, тестується нове обладнання.
Генеральний директор Концерну РРТ повідомив, що в першу чергу на вежі буде встановлено передавач потужністю 20 кВт для трансляції програми УТ-1, а також будуть перенесені передавачі, які зараз працюють по тимчасовій схемі, в тому числі обласного каналу «ДоТБ» (колишньої Донецька ОДТРК). Загалом з вежі транслюватимуться 15 загальноукраїнських телевізійних каналів і 7 радіостанцій. Висота споруди становитиме 180 метрів. Радіус покриття – 62 км.
Встановлення вежі на Карачуні дасть змогу майже повністю закрити «білі плями» на підконтрольній Уряду території Донеччини. Остаточно поширення українського мовлення по усій підконтрольній території буде вирішено за допомогою ще однієї вежі, встановлення якої планується у Покровську (колишній Красноармійськ). При цьому, запланована у Покровську вежа не лише повністю вирішить покриття Донеччини українським телебаченням, а й транслюватиме сигнал на окуповані території.