Гібридна війна довкола Концерну РРТ продовжується…

 
Рівно два роки Концерн РРТ перебуває у вирі подій, що аж ніяк не пов’язані з його основною діяльністю, як стратегічного державного підприємства, на яке покладено завдання із забезпечення трансляції телевізійних та радіомовних програм державних та комерційних телерадіокомпаній по всій території України. В складні часи, коли виконання таких завдань потребує особливої концентрації зусиль всього колективу Концерну, він вимушений мати справу з протиправною діяльністю купки людей, що має на меті компрометацію та усунення чинного керівництва підприємства, взяття під свій контроль стратегічного оператора телерадіомовлення та зрив робіт Концерну по відновленню мовлення в зоні АТО.
Два роки тому відбулась зміна керівного складу Концерну РРТ, що був призначений урядом Азарова і був тісно пов'язаний з поплічниками Януковича. Ці люди забезпечували підтримку своїх «опікунів», які дбали лише про власні інтереси. Своїми діями вони завдали Концерну РРТ багатомільйонних збитків і довели підприємство до критичного фінансового стану.
Оточення колишнього очільника Концерну РРТ Захаренка не полишає наміри повернутися до керівництва підприємством. Нагадуємо, що ці люди, спочатку оголошуючи себе «координаційною радою», потім «інформаційним майданом», ведуть деструктивну діяльність, яка полягає у поширенні недостовірних відомостей, організації прес-конференцій, зверненні до державних установ та силових структур з вимогами реагувати на надумані звинувачення щодо посадовців Концерну, Держспецзв’язку та уряду України. Завдяки такій діяльності Концерн РРТ вже два роки перебуває під посиленим інформаційним тиском з боку цих псевдо-активістів.
Вказана активність дещо послабшала після припинення правоохоронцями спроби «рейдерського» захоплення підприємства, яке вони намагалися вчинити 29 вересня 2014 року. Проте з часом вона знову набрала обертів, охоплюючи нові сфери та вдаючись до нових засобів.
Чого варта історія з залученням народного депутата Капліна, який звертався з запитом в Генеральну прокуратуру щодо призначення керівника Концерну РРТ через хабар й судовою вимогою зареєструвати відповідне провадження? Це провадження нещодавно було закрите за відсутності події кримінального правопорушення. У постанові про закриття відмічається, що заявник, незважаючи на неодноразові запрошення, до Генеральної прокуратури не з’являвся. Цікаво, що це звинувачення декілька раз озвучувалось на прес-конференціях, які організував «інформаційний майдан».
Схоже, що в горнило гібридної війни навколо Концерну РРТ може потрапити будь-хто, хто хоч якимсь чином є дотичним до підприємства. Саме цим можна пояснити появу дивної сторінки в соціальній мережі «Фейсбук», що присвячена діяльності адвоката Максима Кучерука. Ресурс, який створений в лютому цього року містить виключно негативні відгуки про роботу цього правника за анонімними підписами «Клієнт» або «Адвокат». Є дописи з посиланнями на розповіді ще якихось людей, що вкрай незадоволені наданими їм послуг. Хто ці люді дізнатися неможливо, адже на сторінці є попередження, що в інтересах постраждалих осіб жодне ім’я не буде наведене. Тільки не зрозуміло, яким чином можуть постраждати анонімні особи.
Складається враження, що всі записи на сторінці створені однією людиною з єдиною метою - компрометації у «Фейсбуці» діяльності Максима Кучерука з огляду на події навколо Концерну РРТ. Адже саме цей адвокат представляє інтереси Концерну РРТ в судовій справі щодо перешкоджання діяльності підприємства під час спроби його захоплення 29 вересня 2014 року.
З огляду на це, вкотре постає питання до правоохоронних органів України щодо дієвого захисту стратегічного підприємства від спроб блокування його діяльності та отримання контролю над ним з боку антиукраїнських сил. Питання, на кого працюють ці псевдо-активісти з так званого «інформаційного майдану» стає все більш актуальним.