Концерн РРТ понад рік веде активну діяльність з метою отримання ліцензії на цифрове мовлення

Опублікована у деяких ЗМІ пропозиція провести тотальну люстрацію у керівництві Концерну РРТ, викликає подив з огляду на те, що вона озвучена Павлом Білоножко, який вдає з себе «великого» фахівця, що нібито розуміється як в технічних питаннях, так і в питаннях організаційної та господарської діяльності підприємства. Насправді всі його «здобутки» – це громадська діяльність, вміння організовувати акції з проплаченими «протестувальниками» та красномовно висловлюватися. Свого часу він входив до добору кадрового резерву президента Януковича і обіймав посаду в Концерні РРТ, куди був приведений в 2013 році тодішнім керівником Концерну Захаренком. Саме цей керівник організував вимкнення трансляції «5 каналу» в лютому 2014 року у розпал Революції Гідності.
Пан Білоножко є одним з організаторів та активних учасників рейдерського захоплення Концерну РРТ 29 вересня 2014 року, під час якого відбувалося побиття працівників та журналістів, що зафіксовано в численних матеріалах, які оприлюднені багатьма медіа в тому числі й телевізійними каналами.
Особливо дивними виглядають звинувачення до Концерну РРТ у зриві переходу України на цифрове телевізійне мовлення, оскільки діяльність Концерну в цьому напрямку була фактично повністю припинена саме за часів керівництва Захаренка.
Вже понад рік Концерном РРТ здійснюється активна співпраця з регуляторними органами, щодо розгортання на базі Концерну РРТ багатоканальної мережі цифрового ефірного телебачення. Подана заявка на прорахунок ТВ частот для мовлення на 440 об’єктах. Після отримання частотних присвоєнь Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розпочне процедуру видачі ліцензії оператора (або провайдера) багатоканальної цифрової мережі. Члени Нацради сподіваються, що це відбудеться восени цього року.
Концерн РРТ готовий приступити до побудови цифрової мережі з отриманням ліцензії. В цьому Концерн РРТ виходить з розуміння того, що лише за умови роботи державного підприємства у якості оператора ефірного телебачення в Україні, держава буде мати можливість гарантовано забезпечувати свою інформаційну безпеку та контролювати інформаційний простір України.