Концерну РРТ виповнилось 25 років

Юридична особа Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення зареєстрована 12 лютого 1992 року. Для єдиного господарського комплексу розповсюдження радіо і телевізійних програм в Україні була документально зафіксована організаційна форма, що притаманна цьому комплексу дотепер.
Концерн РРТ є державним оператором телерадіомовлення, радіорелейного й супутникового зв'язку, що здійснює експлуатацію і повне технічне обслуговування мереж зв’язку, супутникового та ефірного телерадіомовлення. Його унікальну інфраструктуру складають більше ніж 500 антенно-щоглових споруд, понад 12 тис. км радіорелейних ліній, 417 радіотелевізійних передавальних станцій та 2 центри супутникового зв'язку. Підсумком діяльності за чверть сторіччя є загальнонаціональні мережі мовлення 30 телевізійних каналів та 15 радіостанцій, а також трансляція програм великої кількості обласних, регіональних та комерційних телерадіокомпаній. Задля цього введено в дію понад тисячу телевізійних передавачів та кількасот радіомовних передавачів.
Готуючись  до  переходу на цифрове мовлення фахівці Концерну РРТ здобули значний досвід з розгортання і забезпечення експлуатації цифрових телевізійних мереж як самостійно (у 2001–2006 роках у Києві, 2009 ріку в 9 обласних центрах України) так і у співпраці з компаніями-провайдерами (у 2008–2009 роках з TOB «УЦТМ», 2011 ріку з TOB «Зеонбуд»).
В складних умовах сьогодення фахівці Концерну РРТ з честю долучилися до забезпечення протидії інформаційній складовій у гібридній війні та зміцнення інформаційного простору України. Вживаються заходи з метою поліпшити розповсюдження програм українських мовників в зоні АТО. На об’єктах Концерну РРТ додатково встановлено 23 аналогових телевізійних передавачі та 1 цифровий, та ще збільшено потужність 3 телевізійних передавачів. Також введено в дію 38 радіомовних передавачів.
Для прийому українських телеканалів на передовій у зоні АТО у співпраці з силовими структурами було розгорнуто 200 комплектів супутникових приймальних станцій.
Визначним досягненням є побудова та введення в експлуатацію на РТПС Краматорськ радіотелевізійної щогли висотою 180 м на заміну опори, що була зруйнована внаслідок обстрілів бойовиками. Роботи проводились з ініціативи та за рахунок власних ресурсів Концерну РРТ. Це унікальний досвід, адже будівництво такої висотної споруди в Україні за роки Незалежності здійснено вперше.
Вітаємо з чвертьвіковим ювілеєм співробітників Концерну РРТ й висловлюємо вдячність за самовіддану й натхненну працю кожного, адже вона є запорукою наших досягнень.