Продовжуються роботи з відбудови радіотелевізійної щогли на горі Карачун

Роботи з відбудови радіотелевізійної щогли на горі Карачун виконуються у відповідності з затвердженим порядком проведення робіт та у терміни, що визначені календарним планом-графіком, складеним за розрахунками провідних проектних вітчизняних організацій. Побудова нової щогли здійснюється у чіткій відповідності до приписів українського законодавства, державних стандартів, нормативних документів та правил. Хід виконання будівельних робіт знаходиться на постійному контролі керівництва Концерну РРТ та Держспецзвязку.
Протягом 25 років Незалежності України жодного будівництва висотної споруди такої складності не проводилось. У процесі проведення проектних, а потім і будівельних робіт, Концерн РРТ зіткнувся з проблемою нестачі відповідних фахівців в Україні. За таких умов практичні навички набуваються безпосередньо на будівництві опори. Виправлення помилок й внесення змін в проект обумовилюють додаткові матеріальні витрати й саме головне – втрати дорогоцінного часу.
На сьогодні, завдяки узгодженим діям Концерну РРТ, підрядної організації «Буд Капітал-Сервіс» та проектувальної організації ТОВ «Стальмонтаж» забезпечено проектне коригування та сформовано ряд вимог з оптимізації перебігу робіт. Також прийнято ряд заходів для прискорення їх виконання.
Станом на 9 вересня 2016 року здійснено монтаж тринадцяти секцій. Висота змонтованої конструкції становить 83,5 м. Провадиться встановлення першого ярусу постійних відтяжок.
Крім будівельних робіт на станції здійснюється підготовка до монтажу обладнання. На станцію вже завезені нові антенні пристрої для телерадіомовлення, очікується поставка радіочастотних фідерів.