Збройне захоплення РТПЦ Крим Концерну РРТ

 
Пресреліз про надзвичайно загрозливу ситуацію,
яка склалася на території АР Крим стосовно захоплення
РТПЦ Крим Концерну РРТ.
На території АР Крим, крім перебування військового контингенту РФ, здійснюється психологічний тиск з боку представників Російської Федерації, зокрема з боку ЗМІ вказаної держави, що ведуть так звану  «інформаційну війну» проти України,  втягуючи і захоплюючи стратегічні об’єкти  української телекомунікаційної інфраструктури, з метою поширення неправдивих відомостей про події, що дійсно відбуваються на півострові.
06.03.2014 року в 10:00 годині на РТПС Сімферополь РТПЦ АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками ТРК Росії.
Зазначені озброєні особи, порушуючи закони України, припинили трансляцію «5 каналу», «1+1»,  включили телевізійний сигнал каналу «Россия-24» на мережу передавачів Чорноморської ТРК й здійснюють незаконні спроби включення інших російських каналів. Мовлення  Чорноморської ТРК було припинено 03.03.2014 року силовим способом. Мережа передавачів приватної Чорноморської ТРК складається з 19 одиниць, 4 з яких належать РТПЦ АР Крим , що входить до складу Концерну РРТ. Охоплення населення АР Крим сигналом зазначеної Чорноморської ТРК складає 84%. Зараз на території РТПС Сімферополь окрім озброєних людей та представників каналу «Россия-24» знаходиться велика кількість проросійських козаків, які погрожують та здійснюють психологічний тиск на наших працівників.
Концерн РРТ заявляє, що такі дії є грубим порушенням Законів України «Про телебачення і радіомовлення» (статті 2; 6; 7; 20; 23,) «Про радіочастотний ресурс»,  «Про телекомунікації» та інших Законів України, а також міжнародних норм.
В разі виходу в ефір на частотах Чорноморської ТРК каналу «Россия-24» або іншої ТРК, згідно Закону України «Про радіочастотний ресурс», мовлення має бути негайно припинено.
Наголошуємо, що на території Автономної Республіки Крим діють закони України, не зважаючи на визнання або невизнання будь-якої влади в Україні.
 
Як уже раніше повідомлялося перед цим 28.02.2014  відбувались спроби захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим (м. Сімферополь, вул. Батуріна 13), РПЦ „Севастополь” АР Крим (м. Севастополь, проспект Перемоги, 96),  РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без пізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.   
Концерн РРТ вживає всі можливі заходи направлені на вирішення критичної ситуації, що склалася.
 
Дирекція Концерну РРТ – тел. 226-22-60