«Урядовий портал»: У прикордонному з РФ Троїцькому районі вже мовлять близько 10 українських телеканалів

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України проаналізувала інформаційну ситуацію в прикордонному з РФ Троїцькому районі Луганщини.
Радник Міністра інформаційної політики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець зустрівся з головою Троїцької районної адміністрації Олександром Івановим. За результатами зустрічі з’ясувалося, що в регіоні  вже дивляться близько 10 українських телеканалів, а також і обласне Луганське ТВ, але якість сигналу жителів не задовольняє.
Крім того, громада отримує інформацію виключно з телеканалів та районної газети «Сельская новь», яка останнім часом вдвічі збільшила тираж.  Зараз йдеться про можливість створення в райцентрі свого власного радіо, яке б мало власний час в рамках обласного ефірного радіо «Пульс».
Враховуючи результати моніторингу, 23 лютого 2016 року Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України прийняла рішення посилити потужність передавальної техніки в Луганській області, зокрема і в Троїцькому районі. Генеральний штаб підтвердив, що посилення потужності передавальної техніки, у 4 населених пунктах Луганщини, не заважатиме бойовим діям. Після того, як ЛугТРК надасть пропозиції щодо ротації передавачів, Концерном РРТ буде виконано всі необхідні роботи.
Нагадаємо, що в зоні АТО постійно перебуває моніторингова місія МІП, мета якої – вивчити та максимально реінтегрувати інформаційний простір Сходу. За результатами, щотижня, на засіданні Комісії при МІП, виносяться відповідні рішення за зібраними відомостями по містах та селах зони АТО. За винесеними рішеннями виділяється передавальна техніка, яку встановлює Концерн РРТ на місцях, та відповідно виділяються частоти для мовлення тих чи інших телерадіоканалів Нацрадою України з питань телерадіомовлення.

Урядовий портал